932 041 041
Telèfon contacte: 932 041 041

ca

Promocions 

Carnet Cultura Berguedà

 • Carnet Cultura Berguedà

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  El carnet de cultura de Berguedà s’obté gratuïtament a l’adquirir el vostre bitllet o paquet combinat del Tren del Ciment. El carnet us ofereix descomptes en 20 recursos turístics de la comarca:

 •  

  Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug

  El Museu del Ciment és l’antiga fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro, en el municipi de Castellar de n'Hug. Va estar en funcionament des del 1904 fins al 1975.

   

  Església romànica de Sant Vicenç de Rus. Castellar de n'Hug

  L’actual església, documentada des de finals del s. X, és d’estil romànic llombard i es caracteritza per la decoració d’arcs cecs a l’exterior i una còpia de les pintures murals de l’absis a l’interior. Les pintures originals es troben al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.

   

  Tren del Ciment. La Pobla de Lillet

  El Tren del Ciment és una línia que unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa.
  Amb un trajecte de 3,5 quilòmetres recorre 4 estacions: La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n'Hug.

   

  Monestir de Santa Maria de Lillet. La Pobla de Lillet

  El Monestir de Santa Maria de Lillet, ubicat a l'Alt Berguedà, és d'estil romànic i planta de creu llatina. Compta amb un remarcable claustre de planta quadrada, una mica posterior a l'església, exemple típic de claustre rústic.

   

  Monestir de Sant Llorenç. Guardiola de Berguedà

  Del monestir de Sant Llorenç, prop de Bagà, destaca la magnífica església, que compta amb una tribuna a la nau central, sota la qual hi ha un bell espai amb aspecte de cripta. El conjunt es va anar construint entre els segles X i XII.

   

  Centre Medieval i dels càtars. Bagà

  A l'antic Palau de Pinós de Bagà es troba l'exposició permanent sobre el catarisme i l'època medieval a la vila. A través de les sales, els diferents personatges expliquen el ric passat de la capital històrica de l'alt Berguedà.

   

  Visita audioguiada a l’església de Sant Jaume de Frontanyà

  L’església de Sant Jaume de Frontanyà, construïda cap al 1070, està considerada com la catedral del romànic al Berguedà. A més, és un dels exemples més destacats de l’arquitectura romànica llombarda catalana, gràcies a la unitat del pla, la simplicitat de la construcció i la precisió funcional.

   

  Església romànica de Sant Quirze de Pedret. Cercs

  L’església romànica de Sant Quirze de Pedret no va ser parròquia durant els primers segles medievals, no obstant això, l’església va ser afavorida pels fidels i es va ampliar i embellir als segles X, XI i XIII, en què assolí la categoria parroquial.

   

  Museu de l’art del bolet de Montmajor

  El Museu d’Art del Bolet de Montmajor es troba a les dependències de l’antic ajuntament de Montmajor. Compta amb d’una col·lecció de bolets formada per més de mig miler d’exemplars classificats per tipologia, ordenats per les prop de dues-centes espècies que es troben exposades i amb un panell informatiu a cada vitrina.

   

  Torre de l’Amo de Viladomiu Nou. Gironella

  Es pot visitar la Torre de l’Amo de Viladomiu per descobrir com vivien, fa cent anys, els amos de les colònies tèxtils del Llobregat.

   

  Museu de la colònia Vidal de Puig-reig

  El Museu de la Colònia Vidal explica com era la vida i el treball en una colònia tèxtil a principis del segle XX. A través d’espais com l’escola, la fàbrica o els habitatges, els visitants poden veure la realitat d’un moment històric de cabdal importància per a la història contemporània i l’època de la industrialització

   

   

  Museu del Pastor. Castellar de n’Hug

  El Museu del Pastor fa un repàs del passat, el present i el futur de l’ofici dels pastors, un dels oficis més estimats i amb més tradició per a moltes famílies de Castellar de n’Hug. Cada estiu, es rendeix homenatge a aquesta dura feina amb el Concurs Internacional de Gossos d’Atura.

   

  Jardins Artigas. La Pobla de Lillet

  Els Jardins Artigas, dissenyats a principis del segle XX per l’arquitecte Antoni Guadí, són de tipus naturalista, amb pedres, aigua i vegetació.

  La glorieta, el pont dels arcs, la cascada, la gruta i les figures del bestiari representen un conjunt de gran valor arquitectònic.

   

  Monestir de Santa Maria de Lillet. La Pobla de Lillet

  El Monestir de Santa Maria de Lillet, ubicat a l'Alt Berguedà, és d'estil romànic i planta de creu llatina. Compta amb un remarcable claustre de planta quadrada, una mica posterior a l'església, exemple típic de claustre rústic.

   

  Mina de petroli de Riutort. Guardiola de Berguedà

  Els francesos Jules León Clavier i Gosselet i Philippe Petit Brice van construir i explotar la mina de petroli de Riutort, a través de la seva companyia, Compañia Minera de Riutort, creada al 1906. Per aquest motiu, des de llavors la mina de petroli de Riutort es coneix amb el nom de la “mina dels francesos”.

   

  Sala de pintures de Prinós. Bagà

  Visita a la planta noble del palau dels Pinós i Còdol, situat a Bagà, per conèixer com es vivia en un palau de l'època moderna. Les 5 sales, decorades amb amb pintures murals dels segles XVII, XVIII i XIX, introdueixen els visitats a l’interior d’una residència benestant, per descobrir els seus racons més secrets.

   

  Església romànica de Sant Sadurní de Rotgers. Borredà

  L’església de Sant Sadurní de Rotgers, dels segles XI i XIII, és d’estil romànic. Compta amb una nau amb absis decorat per l'exterior amb arcuacions i faixes llombardes. Sobre la nau s'aixeca un campanar de torre.

   

  Museu de les Mines de Cercs

  El Museu de les Mines de Cercs està dedicat monogràficament al carbó, que explica les múltiples i estretes relacions entre aquest combustible fòssil i l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l'Alt Berguedà.

   

  Església visigòtica-preromànica de Sant Vicenç d’Obiols

  L’església de Sant Vicenç d’Obiols compta amb elements preromànics (planta) i romànics (murs de tancament i fragment de la volta apuntada). L’església i el lloc d’Obiols van ser cedits al monestir de Santa Maria de Ripoll pel comte Guifré el Pelós.

   

  Fuives. Olvan 

  A Fuives, a la comarca del Berguedà es troba el Nucli Zoològic de Fuives amb més de 150 exemplars d'ases de pura raça.

  Fa més de 30 anys, el seu propietari, Joan Gassó, es va adonar que el guarà català es trobava en perill d'extinció i va començar a fer una recerca dels pocs exemplars que hi havia. Avui dia hi ha una població important d'animals que asseguren la supervivència de la raça.

   

  Centre d’interpretació de l’església de Cal Pons. Puig-reig

  El Centre d'Interpretació de l'Església de Cal Pons té per objectiu mostrar el paper que va jugar l'Església en la consolidació del sistema de colònia industrial a Catalunya.

   

Altres webs d'FGC
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.