932 041 041
Telèfon contacte: 932 041 041

ca

 

Notícies

El Tren del Ciment d’FGC se suma als actes de commemoració de l’Any Güell

Data de la notícia: 09-07-2018
Compartir aquest esdeveniments
Tags: Tren del Ciment

Durant el recorregut s’ha visitat l’exposició de material mòbil de l’estació de la Pobla de Lillet, s’ha descobert una placa commemorativa i s’han visitat entorns relacionats amb Güell com els Jardins Artigas dissenyats per Gaudí o la fàbrica de ciment Asland.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha presidit aquest dilluns l’acte de celebració de l’Any Güell al Tren del Ciment. Acompanyat de l’alcalde de La Pobla de Lillet, Vicenç Linares; de l’alcalde de Castellar de n’Hug, Salvador Juncà; del director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i del director del Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug i director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Jaume Perarnau, Ticó ha acompanyat els assistents durant el recorregut commemoratiu a través de les parades del Tren del Ciment.

L’esdeveniment ha volgut transmetre la relació de l’empresari i mecenes Eusebi Güell (Barcelona, 15 de desembre de 1846 – 9 de juliol de 1918) amb el recorregut del Tren del Ciment. Una de les parades del trajecte és als Jardins Artigas, jardins que Antoni Gaudí va realitzar per encàrrec de la família Artigas, burgesos de la zona que el van acollir mentre es trobava treballant en la construcció de la fàbrica de ciment d’en Güell i que abastaria amb el seu material algunes de les obres de l’arquitecte modernista.

 

Els assistents a l’acte han pogut visitar els dos espais, tant els jardins com el Museu del Ciment que es troba a la fàbrica de ciment Asland. A més, a l’estació de la Pobla de Lillet, a l’antiga estació del Carrilet, s’ha visitat l’exposició “Trens Històrics” que reuneix una mostra de material mòbil històric amb tot tipus de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.

 

L’acte ha finalitzat amb la descoberta d’una placa commemorativa del monument a Eusebi Güell i la visita a l’exposició-maqueta “El món màgic del Carrilet”.

 

El Tren del Ciment d’FGC se suma als actes de commemoració de l’Any Güell
Altres webs d'FGC
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.