932 041 041
Telèfon contacte: 932 041 041

ca

 

Notícies

Aquest any es celebra l'Any Güell, homenatge a Eusebi Güell

Data de la notícia: 18-06-2018
Compartir aquest esdeveniments
Tags: Any Güell, Eusebi Güell, Tren del Ciment

Aquest any es celebra l’Any Güell, en homenatge a Eusebi Güell i Bacigalupi (Barcelona, 15 de desembre de 1846- 9 de juliol de 1918, reconegut empresari modernista i amic i mecenes d’Antoni Gaudí.

El Tren del Ciment, destinació turística situada a l’Alt Berguedà, amb sortida del seu recorregut al municipi de la Pobla de Lillet, i que ofereix un viatge a través de l’història industrial d’aquest entorn s’uneix al memorial d’un empresari amb llegat a l’Alt Berguedà.

A Pobla de Lillet es trova un monument a la seva figura amb el que se’l recorda per la construcció de la seva fàbrica de ciment, la fàbrica del ciment Asland, que va tenir una gran importancia en l’economia i societat de la èpòca.

I és que el recorregut del Tren del Ciment és també un recorregut per la seva figura. La següent parada del viatge és als Jardins Artigas, jardins que Antoni Gaudí va realitzar a la familia Artigas, burgesos de la zona que el van acollir mentre es trobava treballant en la contrucció de la fàbrica de ciment d’en Güell i que abastaria amb el seu material a algunes de les obres del arquitecte modernista.

En aquest punt, fins i tot, podem ser espectadors d’una visita teatralitzada on Sr Güell i el Sr. Artigas ens ensenyaran els Jardins i la fàbrica.

Per altra banda, el Palau Güell organitzarà tot d’activitats i actes entorn a un dels personatges cabdals del darrer terç del segle XIX i principi del XX.

Aquest any es celebra l'Any Güell, homenatge a Eusebi Güell
Altres webs d'FGC
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.